Ben bir Türk kızı değilim ve blogumu okuduysanız, muhtemelen bunun çok uzak olduğumu bilirsiniz. Kanım ve köklerim oldukça Brezilyalı, ancak hayat duygusal bir macera dolu bir yolculuktur ve Şubat 2015'te Türkiye'ye taşındım ve Kapadokya benim evim oldu.

 

O günden beri yerel biri gibi yaşıyorum (en azından deniyorum) ve birçok insan her zaman Kapadokya'nın ne gibi bir destinasyon sunduğunu merak ederken, favori yerlerim ve yapılacak şeyler hakkında biraz bilgi paylaşmaya karar verdim.

 

Ay'da yaşamak gibi...

 

Hiç Star Wars izlediniz mi? Cevabınız evet ise, muhtemelen arka planı ve tüm "uzaylı" atmosferi hatırlarsınız. İşte, Kapadokya, ilk filmin burada çekilmesi planlanan ancak maalesef bazı siyasi sorunlar nedeniyle Tunus'ta kaydedilen ilham kaynağı oldu.

 

Beni en çok büyüleyen şey, manzaranın asla sıkılmamanızı sağlaması ve nerede olduğunuza bağlı olarak, başka bir gezegende yaşama hissinin daha da büyümesidir.

 

Ay'da uyuyabilirsiniz...

 

Yıllar süren doğa etkinlikleri, şu anda korunan bölgelerin içinde izole edilmiş olan inanılmaz peri bacası oluşumları yarattı, ancak geçmişte insanlar orada yaşarlardı ve kayaları oymak için evlerini inşa ederlerdi. Bugün hala orijinal bir mağarada kalabilirsiniz, burada konaklama olarak bir mağara oteli rezervasyonu yaparak.

 

"Yerel gibi" bir gece geçirmenin heyecanının yanı sıra, gerçek bir Sultan gibi ağırlanacaksınız. Misafirperverlik sektörü son yıllarda çok büyüdü ve kalite standartlarına odaklanma, otelcilik rutininin zorunlu bir parçası haline geldi.

 

... Ve ayın üzerinde süzülün!

 

Kapadokya, sıcak hava balonuyla gidilebilecek en iyi yerlerden biri olarak bilinir ve bu aktivite turistler ve hatta yerli halk arasında favori etkinliklerden biridir.

 

Her gün güneş doğmadan önce insanlar tarlalara götürülür ve balonların hazırlığını izlerler. Daha sonra balonlara binerler ve peri bacaları ve küçük kasabaların üzerinden uçarlar.

 

Bir balon sepetinde olmak, MÜKEMMEL fotoğraflar çekmek için bulabileceğiniz en iyi yoldur. Bir deneme yapın ve Instagram'da #kapadokya yazın, her gün insanların balon maceralarından nasıl inanılmaz fotoğraflar çektiklerini görmek için.

 

Önemli bir nokta, Kapadokya'daki iyi balon şirketlerinin tecrübeli pilotlar, profesyonel personel, rahat ulaşım araçları ve iyi sigorta sunacak olmalarıdır; böylece hiçbir şeyden korkmanıza gerek kalmaz ve turunuzun tadını çıkarabilirsiniz.

 

Yemek tutkunları hoş geldiniz...

 

Türk insanları iyi şeyler yemeyi sever ve masalarının leziz yemeklerle dolu olmasından keyif alır. Kapadokya'da olduğunuzda, mutlaka tipik bir restorana uğramalı ve yöresel yemekleri tatmalısınız. Seçenekler çoktur ve bölgeyi ziyaret eden yabancıların sayısının fazla olması nedeniyle neredeyse her restoran vejetaryen menü sunar.

 

Şarap tutkunları cennetle buluşur...

 

Kapadokya & Şarap = mükemmel bir çift. Bölge, lezzetli yerel şarapların temeli olan farklı üzümlerin üretimi konusunda son derece başarılıdır.

 

Yaz aylarında açık hava vadisi partisine davet edilme şansınız varsa, yıldızlarla dolu bir gökyüzü görür, bir kamp ateşi yanında ısınırsınız ve ev yapımı şarap tadarsınız.

 

Kapadokya'da kış uzun ve dışarıyı kaplayan karla birlikte, gece keyfi için en iyi seçenek bir şişe şarap açmak ve biraz peynir dilimlemektir.

 

Kendinize bir iyilik yapın: uzanın ve rahatlayın...

 

Mağaraları keşfetmek için çok tembel misiniz yoksa bir gün boyunca araştırmaktan çok mu yorgunsunuz? Size kesinlikle bir Türk hamamını öneriyorum! Türk gibi (sanki Türk gibi) her zaman yapmadığımız türden bir şey, ancak Kapadokya'ya geldiyseniz, geleneksel Türk hamamını denemelisiniz, masajla birlikte.

 

Bu, şimdiye kadar hayatta yaptığınız her şeyden tamamen farklı bir deneyim olacak, hatta bir "spa uzmanı" veya güzellik manyağı olsanız bile.